Kul utomhusaktiviteter för barn

Att ta med barnen ut, det är något du bör göra oavsett vad det är för årstid. Även om det för det mesta är allra roligast och skönast att vara ute om sommaren, så har även de andra årstiderna sina egna förtjusningar. Det gäller bara att ha kläder efter väder som det heter.

Under sommaren är det så klart lättare, då kan ni åka och bada, leka i trädgården, testa en vattenlekplats eller gå på utflykt. Men som sagt även de andra åtstiderna är trevliga på sitt sätt. 

Under våren, då det börjar spira, så är det kul att tillsammans upptäcka trädgården till exempel. Särskilt när det börjar komma upp blommor.

Hitta på skoj saker

När det börjar närma sig höst, så kan ni testa på att gå ut i skogen och plocka svamp eller bär tillsammans och sedan tillaga dessa på olika sätt när ni kommer hem igen. Ni kan även samla på er löv, kottar med mera och pyssla med.

Under vintern, så finns det också kul saker att göra ute, särskilt om det finns snö! Då är det bara att ge er ut för att bygga snökoja, snögubbe, ha snöbollskrig eller åka pulka. 

Viktigt med frisk luft

Barn och även vuxna, de mår bra av att vara ute i friska luften. Det är alldeles för mycket skärmtid numera! Så försök att tillsammans hitta på något ute, en stund varje dag!

2 Dec 2022