Stopp i rören stoppar inte mig

Om du en morgon märker att det är stopp i vasken när du håller på och gör frukost så har du två val, eller tre om man ser rent krasst på det. Du kan ringa rörjouren i Stockholm som ser till att fixa stoppet åt dig eller så gör du jobbet själv. Det tredje alternativet (som inte är ett alternativ för mig) är att bara låta det vara. Problemet med det sista alternativet är att du kommer att få mer bekymmer ju längre tiden går. Nej, ett stopp i avloppet måste fixas! Och jag ringer inte efter hjälp. 

Lös problemet i tre steg

Jag vet att det är svårt att förutse alla problem som kan uppstå i ens hem men vissa saker tycker jag att alla ska äga. Det är en bra verktygslåda med de verktyg som behövs för att fixa trasiga grejer, hänga upp lampor och tavlor och sånt samt en vaskrensare. Med den kan man få loss rätt många stopp. 

Sätt den över avloppet och "pumpa" med den uppåt och nedåt i hastiga rörelser. Det kommer att bildas en våg av vatten och luft som pressar mot det som stoppar upp och förhoppningsvis så lossnar det. Annars går du till steg 2. Det är att hälla kokande vatten ner i rören. Det är många stopp som beror på stelnat fett och med hett vatten löser du upp det. Tredje steget, om varmt vatten inte hjälper, är att ta fram verktygen. Skruva isär rören och kör ner en lång rensvajer så ska du se att det lossnar så fint! Det viktiga är att inte ge upp. 

22 Apr 2023