Skydda minnena i mobilen

Alla vägar bär till Rom, säger man ju. För min del var det nyss som mina vägar bar till Rom. Jag har alltid drömt om att åka dit, men så har mycket annat kommit emellan; renoveringar på huset, barnens läger på somrarna, jag har kämpat med ekonomin, och så vidare. Förra årets semester åkte jag så äntligen till Rom - och vilken resa det blev! Jag fick se Petruskyrkan, Fontana di Trevi, Markusplatsen, vi gick på konserter, strövade längs smala gränder, åt italiensk glass och badade i hotellpoolen. Det var en verkligen en resa både för kroppen och anden.

Så många minnen sparade

Det är som att åka tillbaka nu när jag sitter och tittar på alla bilder som jag tog under resan. Det var någon som sa att resan både är själva resan du gör fysiskt, men den själsliga resan gör du hur många gånger som helst efteråt. Du förverkligar själva resan då du smälter alla intryck som du gjort under resan. Och då gäller det ju att du verkligen har gjort bra saker som är värda att komma ihåg. Till min hjälp har jag de bilder som jag tog i Rom. Det fanns så mycket vacker arkitektur att beundra. Hela det gamla Colosseum, Vatikanstaten - och audiens hos påven. Tänk att ha det på bild. Tyvärr syns han bara som en liten prick då vi inte fick platser närmare honom. Det var häftigt!

Måste skydda min mobil

Jag var på väg att förlora alla bilder då jag tappade bort min mobil. Som tur var hittade jag den igen, hel och välbehållen, men jag var livrädd att förlora mina bilder som jag hade på den. Nästa gång måste jag spara dem på någon molntjänst, och dessutom se till att skydda den med ett riktigt mobilskal så att jag vet exakt var jag har den. Särskilt i Italien finns det så många tränade ficktjuvar (jo de tränar faktiskt) så det är lätt att man blir av med mobilen på några sekunder. I mitt fall hade jag bara tappat den, och ingen hade snott den, helt otroligt! Jag har hittat en billig affär på internet som heter Skalsidan, där jag köpt mitt mobilskal. Det gäller att skydda mobilen, och helst ha den i en väska i väskan, så det inte syns att det är en mobil man förvarar där. Det gäller att förvilla ficktjuvarna så gott det går.

23 Mar 2023