Viktigt ha en bra sport-bh

Du som är kvinna och tränar, sportar eller idrottar, du bör se till att ha en riktigt bra sport-bh. Om du vill jämföra olika modeller, så kan du göra det på FitnessFrank. Att träna i en vanlig bh du har till vardags är inte att rekommendera. Det sliter på kroppen samt att det kan skada dina bröst. Vanliga bh:ar är ju ofta med bygel, push up eller annat och är inte anpassade för att träna i!

Du måste ha ett bra stöd för bysten då du tränar. Det kan annars ge dig belastningsskador på rygg och andra delar av kroppen. Du kan även få bristningar. 

Vad är skillnaden mellan sport-bh och en vanlig bh?

En vanlig bh är mest till för att lyfta brösten och hålla dem på plast. En sport-bh håller så klart även dem på plats, men de håller brösten tillbaka istället för att lyfta dem. En sport bh saknar även obekväma sömmar, hårda byglar och så vidare. Den är ofta även i ett material som så att säga andas. 

Välja rätt storlek

Oavsett bh är det viktigt att du har rätt storlek! Det är tyvärr all för många kvinnor som idag har för liten eller för stor bh. En bh ska ge bra support till brösten, samt inte vara för tajt eller för lös. 

Det är rätt smart att kolla av en bh-guide eller gå till butik för att testa ut en bh som passar dig och dina bröst perfekt!

18 Aug 2021