Bada bebis för första gången

Har du precis fått hem din nyfödda och funderar på när det kan vara dags att bada bebisen första gången samt hur man går tillväga? Du kanske är mamma eller pappa för första gången. Att bada ditt barn går att göra i stort sett direkt när ni kommit hem från BB. Se bara till att ha skaffat en bra badbalja för det. På https://www.bastitest24.se kan du jämföra olika badbaljor. Innan du badar din bebis, se till att han eller hon är mätt, utvilad och på gott humör.

Bada ditt barn

Bebisar behöver sällan bada mer än 1-2 gånger per vecka. De blir sällan särskilt smutsiga, om det nu inte blir små olyckor av olika slag. Badvattnet får inte vara för varmt eller kallt, 37 grader är en bra temperatur. Vattnet känns då bara vått kan kan säga, eftersom det är kroppstemperererat. 

Ha allt du behöver inom räckhåll eller var båda två när barnet ska badas. Du behöver som sagt en badbalja. Du kan tvätta barnet med dina händer eller med en mjuk tvättlapp. Du kan med fördel ha lite babyolja i badvattnet då det återfuktar barnets hud. Tänk bara på att barnet kan bli lite halare av det, så ha ett bra grepp!

Efter badet ska du torka barnet ordentligt, med en mjuk och fluffig frottéhandduk. Se till att torka även i alla hudveck, så att barnet blir helt torr. Det för att undvika att det uppstår eksem eller så. 

6 Jun 2021