Hur sänker man sitt blodtryck?

Jag har inte direkt tänkt på detta med blodtryck och sådant innan, men var på vårdcentralen häromdagen och de sa att det låg lite högre än vad det gjort förr. Det tyckte jag inte lät bra. Funderar på att köpa mätare för blodtryck så att man kan mäta själv så det inte far i höjden! När jag kom hem så funderade jag lite på detta med hur man på egen hand kan sänka blodtrycket. Gjorde lite sökningar och hittade lite tips. Tänkte dela med mig av dem till er.

Sänka blodtrycket

Det finns flera sätt att sänka blodtrycket på. Dels är det bra att promenera. Genom motion får hjärtat bättre förmåga att transportera syre. Ett annat knep var att andas djupt och gärna göra yoga och qigong.

Kalium är bra det med, så man ska äta mer av det. Det finns i bananer, russin, sötpotatis, tomater, bönor, melon och ärtor och så vidare. Sedan bästa tipset, äta och njuta av mörk choklad. Det innehåller flavonoler som gör blodkärlen mer elastiska.

Man bör dra ner på alkohol, och satsa på koffeinfritt kaffe. Man kan gå över till te, gärna grönt sådant. Sedan är det viktigt att gå hem i tid, från jobbet, för att sänka sitt blodtryck. Annat är att slappna av, med musik, eller utan. Sedan finns det även smarta tillskott att äta, som kan sänka blodtrycket på ett naturligt sätt. samt äta feta livsmedel som vegetabiliska oljor, feta fiskar, kött och nötter.

 

 

24 Nov 2017