Investering i en själv

Hösten är här och vi har en mycket lång tid framför oss av kyla och mörker. Som om det inte vore nog med vad kylan och mörkret gör med oss rent psykiskt så sabbar dessa koncept även hälsan om man inte vidtar åtgärder. Jag tar varje dag en multivitamintablett plus extra D-vitamin för att hålla kroppen i hyfsad balans över vintern, men det finns perioder då håret och huden ändå känns grått, platt och livlöst och energinivån är på botten. Då är mitt bästa trick att satsa på yttre hjälpmedel i form av lyxiga skönhetsprodukter och i timmar sitta inlåst i badrummet med trevliga podcasts i bluetoothhögtalarna och riktigt skämma bort mig själv med manikyr, ansiktsmasker, hårkurer och annat väldoftande. Något gör det ju för utseendet och det gör garanterat ännu mer för psyket. 

Ekologiskt är enda kravet

I går gick jag loss och köpte en massa ekologisk hudvård hos Glimja för jag känner att behovet av att preppa inför tidsomställningen nu i slutet av oktober är stort. Jag försöker handla ekologiskt där jag kan och när det gäller just skönhetsprodukter så är det inte försvarbart att låta jorden eller djuren betala för att jag ska få känna mig lite snyggare. No way. Tur att det finns alternativ!

Alla har vi en kväll i vecka, efter att barnen somnat, så vi kan unna oss ett par timmars lyx hemmavid, så att man känner sig fräsch sedan för resten av veckan. Kan man få till det på söndagskvällen så är det ju guld, för då får man börja varje måndag fin och fräsch.

10 Oct 2018