Ligger du i vårdnadstvist?

Att hamna i en vårdnadstvist är oftast inget som någon önskar sig. Men ibland är det ju så att det inte går att lösa saker på egen hand. Ofta handlar det om att två partners går i sär och det på ett sätt som inte är så bra. Även om man har varit väldigt kära, så kan det vända då det blir skilsmässa. Kanske man inte ens kan tala med varandra längre. Har man då barn tillsamman så kan det bli riktigt svårt. Om skilsmässan eller separationen är svår så kkan det gå ut över barnen så väl som delandet av de tillgångar man haft tillsammans. Det kan då vara skönt att få tips inför en vårdnadstvist. Det finns det vissa saker man kan tänka på som gör att det känns lite lättare.

Sätt barnen främst

Det bör alltid vara som så att ni sätter barnen i första rummet, att ni ser till att de prioriteras. Försök att inte tala illa om varandra så att barnen hör det, oavsett vad ni känner för varandra. Det är ett måste att försöka hålla barnen utanför tvisten så långt det är möjligt.

Kan ni inte tala med varandra, så kanske det fungerar att skicka sms till varandra istället. Eller så anlitar ni en jurist inom familjerätten för att få den hjälp ni behöver för att komma överens. En jurist kan hjälpa till att medla mellan er. Kanske ni kan komma överens om hur ni ska ha barnen utan att det blir en tvist.

Anlita en jurist 

Om det är så att din före detta väljer att ansöka om ensam vårdnad, så kan det bli en tvist. Då kan du behöva ha hjälp med det via en jurist. Det så att du inte förlorar rätten till dina barn, bara för att ditt ex har agg mot dig. Tyvärr kan sådana känslor göra att man inte tänker på barnen i första hand, att de behöver ha både mamma och pappa i sina liv. Att kämpa på egen hand är inte så lätt, utan det är idag nästan ett måste att ha juridisk hjälp för det. 

13 Aug 2020