Misstag alla gör med sina barn och hur man rättar till dem

Att vara förälder, det är inte det enklaste och att uppfostra sina barn är en av de svåraste uppgifterna man har i livet. Alla kan göra fel och tro det eller ej, det finns saker som i stort sett alla gör, som är fel, men som så klart går att rätta till. Tips om barnuppfostran finns på https://www.barnuppfostran.nu och här, i min blogg tänkte jag skriva om de där misstagen alla faktiskt råkat göra någon gång!

Misstag de flesta råkat göra någon gång

Ett misstag, som många råkar göra, är att man är för negativ. Som att du säger saker till barnet att de inte får göra, för att du inte vill de ska skada sig. Uppmaningar som stå inte upp i badkaret, eller kasta inte maten är bara några uppmaningar som ofta haglar. Det blir en negativitet över det hela. Det är bättre vända på det, säga vad de ska göra, som att ”I badkaret sitter man ner eftersom det är halt att stå, man kan ramla” och när barnet gör rätt får det beröm.

Ett annat misstag är att vi själva råkar vara dåliga förebilder.  Ibland händer det, man säger ett svärord. Gör barnet samma sak får det kanske skäll av dig. Men de härmar ju bara. Så om du råkar svära, be om ursäkt till barnet och förklara varför. 

Det finns en massa fler sådana här misstag, som många råkat göra, men de går som sagt rätta till. På femina.se finns det mer om just detta.

 

9 Sep 2018