Välja leksaker

Det är inte mängden leksaker som är viktiga i ett barns liv, utan vilka leksaker de har tillgång till, samt vilka leksaker som passar dem. Hellre låta dem ha några få som de verkligen älskar och som håller i längden än att hela tiden köpa nya grejer som går sönder eller lämnas för vinden utan att saknas. Att köpa nya leksaker till barnen är ett lätt sätt att köpa sig söta små leenden, men det är givetvis inte så man skapar starka band till sina barn - nästan tvärtom faktiskt. Barn måste få känna av längtan och tacksamhet och det får de inte möjlighet till om de hela tiden får nya grejer.

Det är du som väljer

När ett barn fyller år, när det är jul eller något annat viktigt som firas så är det klart att barnen ska få en present, men det är bra om man kan välja den med omsorg. För en nära kommunikation med barnet om vad för grej som skulle ge det mest glädje och utgå sedan därifrån. I slutänden är det alltid du som vuxen som väljer.

När det gäller elektroniska leksaker så ska måttfullhet implementeras från början. När presenter ska inhandlas så satsa på sådant som stimulerar kreativiteten hos barnet hellre än sådant som gör att hen får all fantasi färdigpacketerad. 

Handla leksakerna online och undvik frestelser

Du hitta billiga leksaker på REA, samt i vissa leksaksbutiker på nätet. Att handla leksaker online gör att man undviker att falla för onödiga frestelser och man kan i lugn och ro välja ut de saker man faktiskt vill att barnet man handlar till ska får roa sig med.

13 Nov 2016